Kabutaiga Dojo címer

Kabutaiga Dojo

Gyerek Kurayfat Kempo edzés

Mi a Kurayfat Kempo Karate?

Egy összetett Japán harcművészeti stílus mely tartalmaz tradicionális technikákat, formagyakorlatokat, esés és dobás technikákat, önvédelmet és küzdelmet.

Miért jó ha már ilyen fiatalon elkezdi valaki valaki a tanulást?

Elsősorban a gyerekek egészséges testi fejlődését segíti elő. Az edzésen megismerkednek a sportág alapjaival, ezáltal megtanulják a helyes eséstechnikát. Játékosan tanulják a különböző gimnasztikai elemeket, így egyre finomabb lesz a mozgásuk, fejlődik a koordinációjuk. A harcművészet alapjainak elsajátításával az önuralom, a fegyelem és a kitartás pótolhatatlan kincsével lesznek gazdagabbak.

Ebben a korban valódi küzdelmi gyakorlatok mellett jàtékos formàban ismerkednek meg a sporttal, szigorú szabályok között így nem veszélyesebb mint bármely labdajáték, fogócska. Játékos keretek között megtanulnak esni, mielőtt megtanulnának dobni. Birkózni, egymásra figyelve, elsajátítva a biztonságos technikàt.

Mivel lesz gazdagabb a gyerek?

🤜 fegyelem
🤜 kitartás
🤜 önbizalom
🤜 önvédelem
🤜 testtudat
🤜 koordináció
🤜 erőnlét(testi, lelki)

Edzésvezető:

Sensei Balla Ákos 2.dan

Osu!

Balla Ákos vagyok, 32 éves, 2002 óta vagyok a Kurayfat Kempo szövetség tagja. 12 évesen kezdtem kempozni előtte 3 éves koromtól harcművészeteket gyakoroltam( birkózás, kung fu). Egész életemen végigkísért a harcművészet és a legnehezebb élethelyzetekben is tudtam erőt meríteni belőle, támaszkodni rá. Már fiatalon eldöntöttem, hogy amint lehetőségem lesz rá saját tanítványokat fogadok és továbbadom azt a tudást amit a mestereimtől kaptam. 2021 nyarán 1. dan(fekete öv) vizsgám után érkezett el az idő. 2023 nyaràn 2. dan(fekete öv második fokozat) szereztem Kétgyermekes apaként nem volt kérdés, hogy gyerekeket szeretnék elsősorban tanítani, fejleszteni. Szeretettel várok minden gyereket edzéseimen: “nincs rossz gyerek, csak kevés mozgás” Hiszem hogy mindenkinek tartogat valamit a harcművészet.